خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool , اثر تیم معماری Rojkind Arquitectos , مکزیک

مکان اجرا پروژه : Insurgentes Sur, Mexico City, Federal District, Mexico
سال : 2010
مشاور طراحی معماری : Rojkind Arquitectos
همکاران طراحی : Alberto Villarreal, Gerardo Villanueva, Rodrigo Medina, Arie de Jongh, Victor Martínez, Juan Carlos Sainz, Adrian Aguilar, Alfredo Hernandez, Andrea León, Beatriz Zavala, Marielle Rivero, Nadezda Stankovic, Felipe Castañeda, Isaac Smeke, Víctor Alemán, Enrique de la Barrera, Davis Guajardo, Daniela Bustamante, Joe Tarr, Will Fox, Philipp Schlauch, Arie Hendrik, Diego Leál, Ignacio Cabrera, Linda Martínez, Karina Amparán, José de Jesús Guerra
طراحی منظر : Entorno Taller de Paisaje
طراحی داخلی : Servicios Liverpool SA de CV
طراحی نورپردازی : Ideas y Proyectos en Luz
مجری : Arquimart, Comex
طراحی سازه : EMR SA
زیربنا پروژه : 825 مترمربع
عکس : Rojkind Arquitectos. Photo: Jaime Navarro

طراح نما : Studio NYL

تیم اجرای نما : Alitech, Arquimart, Todo en Metal

مساحت نما : 2400 مترمربع

فروشگاه لیورپول در سال ۱۸۴۷ توسط جین بابتیست ابرارد راه‌اندازی شد و در حال حاضر دارای ۱۷ مرکز خرید ، ۸۵ فروشگاه چندمنظوره و ۲۷ بوتیک می‌باشد  .دفتر مرکزی این شرکت در شهر مکزیکو سیتی، مکزیک قرار دارد و سهام آن در بازار بورس اوراق بهادار مکزیک معامله می‌شود.

با افتتاح ایستگاه خط جدید مترو زیرزمینی در یکی از کنج های سایت پروژه , به تبع سبب افزایش حجم ترافیک عبوری و نیز تعداد مخاطبین سیستم حمل و نقل گشت , بدین جهت , به گفته معمار پروژه ایده و مدل big box , مطرح و تصمیم بر هویت بخشی به نمای تاثیر پذیرفته از شهری پویا و تاکید بر آن گشت .

ایده طرح به صورت تعامل درون و بیرون مطرح شد , به گونه ای که فعالیت های درون پروژه و حجم بنا از بیرون قابل رویت باشد و در تعامل با فعالیت های شهری … بنابراین ایده deep wall مطرح شد , تا مخاطب درون و ببینده در خارج به یک تجربه تعاملی دست پیدا کنند .

نمای پروژه , به گفته معمار , الهام گرفته از الگوهای Moiréو هنر نورپردازیدر دیواره ای به ضخامت 2.8 متر و متشکل از سه لایه سیستم شش گوشه در اندازه های متفاوت از متریال شیشه , فولاد , آلومینیوم می باشد . با ستاوین همراه باشید تا با این فروشگاه زیبا بیشتر آشنا شوید … فضاهای حاصل شده در فرایند فوق از طریق داخل پروژه قابل دسترس می باشند , و ارتباط مابین آنها از طریق رمپ و پله میسر می گردد , بدین صورت حرکت در نما و نمایش این پویایی شکل میگیرد .

1

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

فروشگاه لیورپول در سال ۱۸۴۷ توسط جین بابتیست ابرارد راه‌اندازی شد و در حال حاضر دارای ۱۷ مرکز خرید ، ۸۵ فروشگاه چندمنظوره و ۲۷ بوتیک می‌باشد  .دفتر مرکزی این شرکت در شهر مکزیکو سیتی، مکزیک قرار دارد و سهام آن در بازار بورس اوراق بهادار مکزیک معامله می‌شود.

2

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

با افتتاح ایستگاه خط جدید مترو زیرزمینی در یکی از کنج های سایت پروژه , به تبع سبب افزایش حجم ترافیک عبوری و نیز تعداد مخاطبین سیستم حمل و نقل گشت , بدین جهت , به گفته معمار پروژه ایده و مدل big box , مطرح و تصمیم بر هویت بخشی به نمای تاثیر پذیرفته از شهری پویا و تاکید بر آن گشت .

3

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

ایده طرح به صورت تعامل درون و بیرون مطرح شد , به گونه ای که فعالیت های درون پروژه و حجم بنا از بیرون قابل رویت باشد و در تعامل با فعالیت های شهری … بنابراین ایده deep wall مطرح شد , تا مخاطب درون و ببینده در خارج به یک تجربه تعاملی دست پیدا کنند .

4

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

نمای پروژه , به گفته معمار , الهام گرفته از الگوهای Moiréو هنر نورپردازیدر دیواره ای به ضخامت 2.8 متر و متشکل از سه لایه سیستم شش گوشه در اندازه های متفاوت از متریال شیشه , فولاد , آلومینیوم می باشد . با ستاوین همراه باشید تا با این فروشگاه زیبا بیشتر آشنا شوید … فضاهای حاصل شده در فرایند فوق از طریق داخل پروژه قابل دسترس می باشند , و ارتباط مابین آنها از طریق رمپ و پله میسر می گردد , بدین صورت حرکت در نما و نمایش این پویایی شکل میگیرد .

5

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

6

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

7

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

8

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

9

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

10

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

11

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

13

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

14

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

15

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

16

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

17

خلق نمای عمیق در مرکز خرید Liverpool

 

 

 

طراحی ساختمان مسکونی روزن

اطلاعات عمومی پروژه

نام پروژه: ساختمان مسکونی روزن
آدرس:  تهران، زعفرانیه، کوچه کوهرنگ، پلاک 3
شرکت مشاوره: شرکت طرح و ساخت ری را [←]
معماران: عباس ریاحی فرد، فری ناز رضوی نیکو
تیم طراحی: یاسر کریمیان، نوید نصرا…زاده، حمید رضا گذریان، محمد قلی پور، شهرزاد پوش فام، پریسا پورشهراب، ابراهیم روستایی
تیم تهیه نقشه های اجرائی: محمود عباسی، یاسر کریمیان، نوید نصرا…زاده ، حامد تابش، ریحانه رضائی، مینا وکیلی، عاطفه لطف اللهی، زهرا حدادیان 

تاریخ : 1391 – 1395
نوع پروژه: مسکونی

مساحت زمین: 1050 مترمربع
مساحت ساخته شده: 3580 مترمربع
مهندس سازه: کامران ادراکی
تاسیسات الکتریکی: رضا توکلی
تاسیسات مکانیکی: شرکت مک تل (محمد بهارستان)
مدیریت اجرا: ابراهیم حسین پور، امیرنیلفروشان
تیم اجرا: امیر نیلفروشان، موسی خوش جمال ، مرتضی زارع پور، محمد ابریشم کار، ابراهیم فولادین ،وحید بهتوئی ، جواد مدنی، پدرام برازجانی
نظارت: شرکت طرح و ساخت ری را ( یاسر کریمیان ، عباس ریاحی فرد ، فری ناز رضوی نیکو )
عکاسان: پرهام تقی اف، علی دقیق، مهدی کلاهی

کارفرما: بردیا احرامیان
عامل چهار پروژه: علی اکبرزاده ، یوسف مهرنامی
جوایز: رتبه اول جایزه معمار در بخش مسکونی آپارتمانی، سال 1395

خواسته کارفرمای پروژه ، بنایی مسکونی در7 طبقه شامل دو واحد مشابه به همراه یک واحد تریپلکس بود . در اینجا سازماندهی فضایی با  توجه به شیب طبیعی تند زمین که از شمال به جنوب 16 متر و امکان نورگیری ودید مناسب ازضلع جنوب فراهم می باشد، درسه قسمت به گونه ای درنظر گرفته شد که هر یک از قسمت ها به صورت پلکانی بر روی شیب قرار گیرد .در اینجا بخش جنوبی به حیاط و رمپ اسپیرال ، بخش میانی به دو واحد مسکونی ، پارکینگ و مشاعات و بخش شمالی با امکان دسترسی از گذر ، به لابی ساختمان و واحد تریپلکس اختصاص یافته است.

در ضلع شمالی ، با توجه به وجود اردوگاه شهید چمران و اشراف وسروصدای ناشی ازآن، تصمیم برآن شد تا ازپوسته دوم استفاده شود.ایده پروژه پوسته ای یکپارچه از بتن سفید است که ساختمان را در برگرفته و با حفره های بیضی شکل متاثر از سیرکولاسیون وکاربری های داخلی پروژه خراشیده شده است. دراینجا با عقب نشینی حجم ساختمان از برشمالی امکان ایجاد یک نورگیر و حیاط خلوت خصوصی تحقق یافته است که در آن شکافهای پوسته ، نور را به گونه ای سازماندهی شده به درون هدایت و فضای بینابینی آرامش بخش و منحصر به فرد را دربدو ورود ایجاد می نمایند، ضمن اینکه اشراف از بیرون به داخل را بسیار محدود و امکان نورگیری حداکثر از بالا و بازشو های عریض و ازکف تا سقف را امکان پذیر می سازند. ازآنجا که درجبهه شرقی نیز به علت تعلق زمین به کارفرما امکان ایجاد این روزنه ها فراهم بود، با ادامه این پوسته بتنی ،دو وجه نمای شرقی و شمالی به صورت یکپارچه دیده شد . در ضلع جنوب به دلیل دید و چشم انداز عالی وحداقل اشراف این پوسته قطع شده و امکان ایجاد بازشو های عریض وتراسهای سبز فراهم شده است . ایده سادگی دربرخورد بیرونی ، درفضاهای داخلی پروژه اعم ازمشاعات و واحدهای مسکونی نیز امتداد یافته است.

rowzan_residential_building__01_

ساختمان مسکونی روزن

rowzan_residential_building__03_

ساختمان مسکونی روزن

rowzan_residential_building__2_

ساختمان مسکونی روزن

rowzan_residential_building__01_1

ساختمان مسکونی روزن

rowzan_residential_building__002_

ساختمان مسکونی روزن

rowzan_residential_building__3_

ساختمان مسکونی روزن

rowzan_residential_building__10_

ساختمان مسکونی روزن

rowzan_residential_building__21_

ساختمان مسکونی روزن

rowzan_residential_building__0022_

ساختمان مسکونی روزن

rowzan_residential_building__22_

ساختمان مسکونی روزن

rowzan_residential_building__24_

ساختمان مسکونی روزن

ایستگاه مدرن شهری Nørreport ، اثر تیم طراحی Gottlieb Paludan و COBE ، دانمارک

مکان اجرا پروژه : Copenhagen, Denmark
سال : 2015
مشاور طراحی معماری : Gottlieb Paludan Architects , COBE Architects
همکاران طراحی : SWECO, Bartenbach
مجری : GH Form, HSM Industry, Lamberts
عکس : Courtesy of Gottlieb Paludan Architects, Jens Lindhe, Ole Malling

در این پست با ما همراه باشید تا نگاهی به ایستگاه Nørreport ، در کپنهاگ ، یکی از شلوغ ترین مراکز حمل و نقل در دانمارک داشته باشیم … این سبک از ساخت ایستگاه ها در سال 1916 ساخته و در سال 1934 به صورت مدرن بازسازی شد و در سال 2012 نیز با توجه به نیاز های روز، به روز گردید . این ایستگاه در مرکز شهر کپنهاگ ، به جهت پاسخگویی به نیاز های عابرین پیاده و دوچرخه سواران به صورت متمرکز و در ارتباط با فضای باز شهری طراحی و اجرا گردید است .

چند ساختمان در بخش جلوخان پروژه با پوشش پوسته ای از شیشه و پلانی گرد و منحنی برای ایجاد امنیت برای مخاطبین جانمایی شده است .متریال های به کار رفته در طرح با هدف تامین ، تعمیر و نگهداری مناسب و مقرون به صرفه از بتن سفید، گرانیت ، شیشه و فولاد ضد زنگ استفاده شده است . در زمان های تاریک شدن هوا ، نورپردازی برج های تهویه سیستم زیرزمینی  تاکید بیشتر بر نشانه شهری و لندمارک بودن طرح دارد .

فضاهای طراحی شده دارای کنج و فضاهای پشت با توجه به موضوع امنیت ندارند و در مجاورت این بخش ها , فضاهای پارک دوچرخه و نیز فضای مطالعه پیش بینی شده است , دسترسی ها و پلکان سیستم زیرزمینی نیز از همین فضاها صورت می پذیرد .

فضاهای جلوخان به عنوان توسعه طرح , دسترسی فضاهای پیاده رو و موضوع پیاده محوری اختصاص داده شده است به گونه ای که ترافیک به صورت مستقیم به این مناطق هدایت می شود , در این پروژه محل پارک برای بیش از 2100 دوچرخه پیش بینی شده است .

این فضاهای پیش بینی شده روزانه توسط 350 هزار مسافر قطار و عابرین استفاده می گردد , بدین جهت یکی از پر رفت و آمد ترین مناطق شهری را در دانمارک شکل گرفته است . بنابراین یکی از اهداف پروژه , بازتاب و نمایشی از یک فضای پرجنب و جوش و پویای شهری بود و نیز معرفی کپنهاگ به عنوان یکی از بهترین شهرهای جهان برای استفاده دوچرخه سواران می باشد که تیم طراحی معماری پروژه متشکل از  Gottlieb Paludan Architectsو  COBE Architects , به خوبی از پس آن برآمده اند .

به گفته معمار پروژه , هدف در این طرح , تبدیل فضای پر جنب و جوش شهری , به فضایی ایمن , همراه با آسایش , استراحت و نشستن و تماشای جهان در کنار پویایی و رفتارهای شهری مخاطبین  بوده است .

memaran-alef2

ایستگاه مدرن شهری Nørreport

memaran-alef3

ایستگاه مدرن شهری Nørreport

memaran-alef4

ایستگاه مدرن شهری Nørreport

memaran-alef5

ایستگاه مدرن شهری Nørreport

memaran-alef6

ایستگاه مدرن شهری Nørreport

memaran-alef7

ایستگاه مدرن شهری Nørreport

memaran-alef8

ایستگاه مدرن شهری Nørreport

memaran-alef9

ایستگاه مدرن شهری Nørreport

memaran-alef10

ایستگاه مدرن شهری Nørreport

memaran-alef12

ایستگاه مدرن شهری Nørreport

memaran-alef13

ایستگاه مدرن شهری Nørreport

memaran-alef17

ایستگاه مدرن شهری Nørreport

memaran-alef18

ایستگاه مدرن شهری Nørreport

memaran-alef14

سایت پلان ایستگاه مدرن شهری Nørreport

 

 

نامزدهای جایزه استرلینگ 2016 معرفی شدند

موسسه سلطنتی معماران بریتانیا نامزدهای جایزه استرلینگ 2016 را معرفی کرد.

موسسه سلطنتی معماران بریتانیا (RIBA) شش پروژه برای رقابت در مسابقه جایزه استرلینگ امسال را معرفی کرد.

این جایزه‌ که از سال ۱۹۹۵ میلادی تاکنون هرساله به برترین اثر معماری بریتانیا ارائه می‌شود، معتبرترین رویداد در حوزه معماری در این کشور هم هست. در این لیست کوتاه که از میان آثار برتر گوشه و کنار بریتانیا انتخاب‌شده، یک‌خانه کوچک در جنوب انگلستان تا یک پردیس دانشگاهی در گلاسکو اسکاتلند به چشم می‌خورد. هرچند برای اولین بار است که در این رویداد دو اثر از یک کارفرما یعنی دانشگاه آکسفورد دیده می‌شود.

هرکدام از این شش ساختمان این لیست، نشانگر فواید بی شمار یک طرح صحیح ساختمانی بر زندگی مردم است.

پررنگ بودن دانشگاه و ساختمان‌های آموزشی در لیست انتخابی امسال به‌وضوح اهمیت بخش آموزش را نشان می‌دهد. برنده مسابقات استرلینگ امسال پنجشنبه پانزدهم مهرماه (ششم اکتبر) معرفی می‌شود.

دانشکده علوم سیاسی بلاواتنیک, دانشگاه آکسفورد/ Herzog & de Meuron

پردیس گلاسکو، ریورساید / Michael Laird Architects + Reiach and Hall Architects

گالری Newport Street ، واکسهال، لندن / Caruso St John Architects

خانه دورافتاده گلاسترشر /Loyn & Co Architects

مجتمع مسکونی ترافالگر در لندن / dRMM Architects

کتابخانه وستون، دانشگاه آکسفورد / WilkinsonEyre

memaran-alef1

نامزدهای جایزه استرلینگ 2016

memaran-alef3

نامزدهای جایزه استرلینگ 2016

memaran-alef4

نامزدهای جایزه استرلینگ 2016

memaran-alef5

نامزدهای جایزه استرلینگ 2016

memaran-alef6

نامزدهای جایزه استرلینگ 2016

 

طراحی ساختمان کارخانه فایبرلاین،میدل فارت در دانمارک

عنوان پروژه: ساختمان کارخانه فایبرلاین
محل پروژه: میدل فارت، دانمارک
سال ساخت: ۲۰۰۸
طراح: شرکت معماری کی اچ آر

ساختمان جدید کارخانه و دفتر فایبر لاین حاصل همکاری نزدیک این شرکت با پروفسور ژان سونگارد از شرکت معماری کی اچ آر می باشد. هدف، طراحی ساختمانی کارآمد برای تولید و در عین حال جذاب و الهام بخش از نظر معماری بوده است.
فایبر لاین خواسته های بسیار دقیق و سخت گیرانه ای در مورد شکل ساختمان داشت. در مرحله اول، خط تولید به منظور بهره وری بیشتر، باید به صورت ورودی مواد خام در یک طرف ساختمان، خطوط پالتروژن در قسمت میانی و انبارها در سمت دیگر ساختمان طراحی شود. همچنین یکپارچگی بخش های مختلف کارخانه و ایجاد یک محیط کاری مطلوب برای کارکنان نیز بسیار مهم می باشند. آنها خواستار یک طراحی جذاب و هماهنگ با محیط سایت بودند.
ایده معمار، ایجاد یک ساختمان صنعتی است که تبدیل به بخشی از محیط پیرامونش شود. او از شکل آیرودینامیک قلعه های وایکینگ و همچنین متریال و فرآیندهای مرغوب شرکت فایبرلاین استفاده کرده است. متریال ها و نحوه اجرای کار دارای بالاترین کیفیت و استانداردها مطابق با خط مشی شرکت فایبرلاین در تولید محصول می باشند.
فرم کلی ساختمان در هماهنگی کامل با سایت می باشد. چشم انداز آن از دور بصورت تپه ای است که به آرامی از یک طرف سایت برآمده و در طرف دیگر در زمین فرورفته است. در تضاد با این هماهنگی، برج های پلکان مدرن ساختمان بصورت اریب قرار گرفته اند. این برج های اریب بعنوان نمادی از خلاقیت که همواره در سیستم منظم تولید مورد نیاز است، بکار رفته اند. معماری ساختمان لذت هر روزه ای را برای کارکنان به همراه دارد. فضای آن با سقف بلند و نور ملایم روزانه باعث ایجاد رفاه برای کارکنان و در نتیجه افزایش راندمان تولید می شود. باز بودن و شفافیت فضاها باعث ایجاد حس نزدیکی در محیط کاری می شود.

memaran-alef1

طراحی ساختمان کارخانه فایبرلاین

memaran-alef2

طراحی ساختمان کارخانه فایبرلاین

memaran-alef3

طراحی ساختمان کارخانه فایبرلاین

memaran-alef4

طراحی ساختمان کارخانه فایبرلاین

memaran-alef5

طراحی ساختمان کارخانه فایبرلاین

memaran-alef6

طراحی ساختمان کارخانه فایبرلاین

memaran-alef7

طراحی ساختمان کارخانه فایبرلاین

memaran-alef8

طراحی ساختمان کارخانه فایبرلاین

memaran-alef9

طراحی ساختمان کارخانه فایبرلاین

 

طراحی استودیوی ویلیامز ، اونتاریو در کانادا

عنوان پروژه: استودیوی ویلیامز
محل پروژه: اونتاریو، کانادا
سال ساخت: ۲۰۰۷
طراح: GH3 Architects

این پروژه به منظور محل زندگی و کار عکاس طراحی شده است. استودیوی عکاسی در بالای خانه در کنار دریاچه استونی لیک تصویری جدید از الگوی قدیمی خانه های شیشه ای در کانادا می باشد. استودیو با نمای سراسر شیشه ای در تمام جهات همواره سرشار از نور طبیعی می باشد. این نمای شفاف بوسیله شیشه های براق شده با آهن کم، بعنوان یک عنصر ضروری برای ثبت عکس های منحصر به فرد در یک استودیوی معمولی می باشد.
وجود نور شمالی، فضای با ارتفاع زیاد و تصویر مناظر اطراف استودیو (که بخوبی از طریق پوشش شیشه ای قابل رویت می باشد) این استودیو را به مکانی مناسب برای عکاسی تبدیل می کند.
فرم فشرده شیشه ای بر روی یک سکوی گرانیتی سیاه در لبه آب دریاچه قرار گرفته است. کنتراست فضای سفید استودیو بر روی حجم سیاه سنگی باعث شده که استودیو بصورت یک فضای معلق به نظر بیاید. این حجم معلق در شب به شکل یه فانوس به نظر می آید.

memaran-alef2

طراحی استودیوی ویلیامز

memaran-alef3

طراحی استودیوی ویلیامز

memaran-alef4

طراحی استودیوی ویلیامز

memaran-alef5

طراحی استودیوی ویلیامز

memaran-alef6

طراحی استودیوی ویلیامز

memaran-alef7

طراحی استودیوی ویلیامز

memaran-alef8

طراحی استودیوی ویلیامز

memaran-alef9

طراحی استودیوی ویلیامز

memaran-alef10

طراحی استودیوی ویلیامز

memaran-alef11

طراحی استودیوی ویلیامز

 

 

 

طراحی ویلای مدیترانه در اسپانیا ، اثر استفانو بوئری

عنوان پروژه: ویلای مدیترانه
محل پروژه: اسپانیا
سال ساخت: ۲۰۱۳
طراح: استفانو بوئری

این ویلا بازسازی یک خانه قدیمی کاتالان است. به موجب این بازسازی یک خانه مدرن قرن ۲۱ در داخل یک ساختار سنگی قدیمی ایجاد شده است. دیوارهای سنگی موجود تا حد زیادی بازسازی شده اند. این بنا دارای دهانه های عظیم به سمت چشم انداز دیدنی اطراف خانه شامل پارک ملی با مناظر دور دست دریای مدیترانه می باشد.

memaran-alef1

طراحی ویلای مدیترانه

memaran-alef2

طراحی ویلای مدیترانه

memaran-alef3

طراحی ویلای مدیترانه

memaran-alef4

طراحی ویلای مدیترانه

memaran-alef5

طراحی ویلای مدیترانه

memaran-alef6

طراحی ویلای مدیترانه

memaran-alef7

طراحی ویلای مدیترانه

 

رنزو پیانو و طراحی مجموعه فرهنگی در آتن

معمار معروف ایتالیایی این روزها بر مراحل ساخت مجموعه ای فرهنگی در آتن نظارت دارد.

در طراحی این مجموعه توسط معمار معروف ایتالیایی، رنزو پیانو، سه کاربری سالن تئاتر، کتابخانه و مجموعه فرهنگی با یکدیگر ترکیب شده است. این فضای عمومی که ” stavros niarchos foundation cultural center ” نامیده می‌شود حدود 170000 مترمربع مساحت فضای کلی آن است که شامل کتابخانه‌ی ملی یونان، سالن اپرا و تئاتر است که بنای اولیه آن برای میزبانی بازی‌های المپیک 2004 ساخته شده بود.

با وجود قرار گیری در مجاورت یکی از بندرهای قدیمی شهر آتن این مجموعه پیش از باز سازی و تغییر کاربری دید مناسبی به دریا نداشت، برای حل این مشکل تپه ای مصنوعی در قسمت جنوبی مجموعه ایجاد شد .بخش نمایش و اُپرا از دو سالن اصلی تشکیل شده است که یکی از سال‌ها ظرفیت جای دادن 450 نفر را دارا است و در دیگری 1400 صندلی برای نمایش‌های بزرگ تر و مهم تر در نظر گرفته شده است. سالن مطالعه کتابخانه با دیوارهای شیشه ای حجمی شفاف است که در قسمت زیرین یک سایبان بزرگ قرار گرفته است.سقف بزرگ به کار رفته در بام این ساختمان علاوه بر تأمین انرژِی از طریق سلول‌های جذبی خورشیدی سایه بانی بزرگ برای تهویه‌ی مناسب محیط داخل است که جریان‌های هوایی تأمین شده از دریا نیز به این تهویه‌ی مدرن و دوست دار طبیعت کمک کرده است.

memaran-alef1

طراحی مجموعه فرهنگی در آتن

 

طراحی ایستگاه راه آهن جدید کازاپورت،کازابلانکا ،مراکش

عنوان پروژه: ایستگاه راه آهن جدید کازاپورت
محل پروژه: کازابلانکا، مراکش
سال ساخت: ۲۰۱۴
طراح: عمر تیجانی، اسکندر امینه

ایستگاه کازاپورت در بندرگاه کازابلانکا، پایتخت اقتصادی کشور مراکش واقع شده است. این ایستگاه یک مرکز حمل و نقل پویا است که در طراحی آن پیش بینی نیاز های آینده شهر شده است. در زیر سقف بزرگ آن سالن انتظار مسافرین، مسیرهای دسترسی، فروشگاه و دو طبقه پارکینگ زیر زمینی قرار گرفته است. سقف آن از ترکیب فولاد و چوب (در قسمت های داخلی) تشکیل شده است. نمای شیشه ای آن (از کف تا سقف) باعث پیوستگی فضای بیرون و درون می شود که درک کلی از ایستگاه و پیش بینی مسیرها را برای مسافرین فراهم می کند. قرار گرفت پارکینگ ها در طبقات زیرین باعث ایجاد دسترسی آسان عمودی به فضای ایستگاه می شود.
متریال ها و سیستم طراحی این ایستگاه متناسب با ویژگی های مدرن شهر کازابلانکا و در عین حال با الهام از معماری سنتی  مراکش می باشند. طرح های هندسی بکار رفته، نوع نورپردازی، متریال ساده و استفاده از تکنیک های سنتی با الهام از معماری سنتی مراکش انجام شده است. فضای ایستگاه و جلوخان آن با استفاده از سنگ های آهکی بن سلیمان (شهری در نزدیکی مراکش) سنگفرش شده است.

1

طراحی ایستگاه راه آهن جدید کازاپورت در مراکش

3

طراحی ایستگاه راه آهن جدید کازاپورت در مراکش

4

طراحی ایستگاه راه آهن جدید کازاپورت در مراکش

5

طراحی ایستگاه راه آهن جدید کازاپورت در مراکش

6

طراحی ایستگاه راه آهن جدید کازاپورت در مراکش

7

طراحی ایستگاه راه آهن جدید کازاپورت در مراکش

8

طراحی ایستگاه راه آهن جدید کازاپورت در مراکش

9

طراحی ایستگاه راه آهن جدید کازاپورت در مراکش

10

طراحی ایستگاه راه آهن جدید کازاپورت در مراکش

11

طراحی ایستگاه راه آهن جدید کازاپورت در مراکش

12

طراحی ایستگاه راه آهن جدید کازاپورت در مراکش

 

 

کتابخانه Conarte اثر Anagrama ، مکزیک

مکان اجرا پروژه : Monterrey, N.L., Mexico
سال : 2015
مشاور طرح(معمار) : Anagrama
همکاران طراحی : Roberto Treviño, Sebastian Padilla, Carla Baca, Andrea Benavides
مجری : Roberto Treviño, Mario Rojas, Xavier Doria
زیربنا پروژه : 90 مترمربع
عکس : Estudio Tampiquito

کتابخانه Conarte ، در واقع یک انجمن و شورا برای فرهنگ و هنر در شهر مونتری، مکزیک می باشد.این کتابخانه ،با هدف ترویج جنبه های هنری و حفظ و غنی سازی فرهنگ طراحی و ساخته شده است

به گفته طراح پروژه ، هدف از طراحی، خلق فضایی برای ارج نهادن و حفظ ارزش کتاب و فرهنگ کتابخوانی در فضاهای فروشگاهی و  کتابخانه ای می باشد . در این طرح ،هدف، تمرکز خواننده بر موضوع مورد مطالعه می باشد. ایده طرح برگرفته از ساختار گنبد است. خلق فضایی که بتواند با تشدید عمق میدان دید ناظر و استفاده از رنگ و ایجاد تعادل و هماهنگی ، به اهداف مورد نظر طرح دست یابد.

07

کتابخانه Conarte

02

کتابخانه Conarte

03

کتابخانه Conarte

04

کتابخانه Conarte

05

کتابخانه Conarte

06

کتابخانه Conarte

08

کتابخانه Conarte