نوشته‌ها

طراحی و معماری خانه ای در دل صخره ای رو به دریا

Casa Brutale, lyrical brutalism

“Casa Brutale” ساختمانی ساده و هارمونیک در معماری مدرن توسط شرکت معماری OPA ساخته شده است. سالن پذیرایی طویل خانه زیر صخره و با دیدی رو به دریای اژه قرار گرفته است. زیبایی، ساختار، مهندسی و کاربردی بودن از مشخصات این پروژه است که احتمال اجرای ساختمان را بالا می برد. در معماری ساختمان از متریال های ساده ای مانند چوب، شیشه و بتن خام استفاده شده تا بیننده بیش تر به محیط اطراف و دریا توجه کتد.

02

ورودی Casa Brutale

 

هیچ فرمی به سمت خارج زمین گسترش نیافته، سقف ساختمان از استخری پوشیده شده و این استخر با دیواره های شیشه ای مقاوم، نگه داشته شده است. سطح پایینی ساختمان، شفاف است و این گونه فضای داخلی بنا با نور طبیعی روشن می شود. با پنجاه پله ی طراحی شده می توان به پایین ترین سطح ساختمان رفت و در ورودی این فضا درب چرخشی بلند و چوبی قرار گرفته است.

03

راهرو Casa Brutale

در فضا های داخلی خانه از متریال های ساده استفاده شده مانند میز و صندلی های سالن غذاخوری که از جنس بتن هستند و بر روی سطح آن ها صفحه ای چوبی نصب گردیده و پشت صندلی ها یک شومینه ای تندیس وار تعبیه شده است. با پله هایی فلزی به فضایی نیم طبقه می رسیم و از طریق آن می توان وارد اتاق خواب مستر شد. مانند دیگر فضاها، مبلمان اتاق خواب با متریال های چوب و بتن ساخته شده و دیوار های طوری قرار گرفته اند تا اجازه ورود نور طبیعی به داخل فضا را بدهند. در طبقه اصلی ساختمان یک اتاق مهمان طراحی شده که دارای سرویس بهداشتی مجزا نیز هست.

04

استخر در سقف Casa Brutale

06

Casa Brutale

07

Casa Brutale

08

Casa Brutale

opa-works-9

Casa Brutale

opa-works-1

Casa Brutale

09

Casa Brutale

10

Casa Brutale

11

Casa Brutale

12

Casa Brutale

بتن شفاف

ساخت مصالحی که بتواند نور را از خود عبور دهد همواره از اهداف مهندسین در دوره های محتلف بوده است و از آنجاییکه از عمده ترین مصالح در ساختمان های نوین بتن و فولاد می باشند پیوسته تفکر تولید بتنی که بتواند درصدی از نور را از خود عبور دهد در برنامه های مهندسین عمران و معماری بوده است.
بتن شفاف ترکیبی از عناصر متضادی همچون نور و بتن است که در نگاه اول تضاد بسیار زیاد آنها به جمع شدن این دو در یک محصول جلوه ای خارق العاده می دهد و از طرفی بسیار دور از ذهن می نماید،که البته اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا به سادگی تحقق پیدا کرده است.
حاصل تحقیقات مهندسین در این زمینه بتن های شفاف با متریال و خواص گوناگون بوده است:
1. بتن با قابلیت عبور نور 1% !!
2. بتن با قابلیت عبور نور بالا

 

1-بتن با قابلیت عبور نور 1%

ویل ویتینگ مدرس دانشگاه دیترویت ، ماسه و سیمان سفید و سیلیکای سفید را با نسبت های مختلف مخلوط نمود و خمیری بدست آورد که در مقایسه با مخلوط های استاندارد با ضخامت کمتری اهداف مورد نظر او را برآورده می کرد.او نوارهای کوتاه پشم شیشه رابرای تقویت به خمیر اضافه نمود ولی باز هم بدلیل نازک شدن ابعاد بتن افت مقاومت بالایی را ثبت کرد.
پس از اختلاط ویتینگ خمیر تولید شده را در قالبی چهار گوش ریخت،او نمونه های متعددی ساخت و تلاش کرد که هر بار از ضخامت آن کم کند ولی نه آنقدر نازک که موجب شکستگی صفحات شود!
آخرین نمونه صفحه ای بود که در مرکز ضخامتی معادل یک سکه داشت و در کناره ها به یک سانتیمتر می رسید.
ویتینگ همواره می گفت:آرزوی من این بود که در یک روز آفتابی بتوانید در داخل اتاق نشسته و نور کافی برای خواندن کتاب داشته باشیم.
ولی علی رغم تلاشهای بسیار نازکترین پانلی که ویتینگ توانست تولید کند به میزان یک درصد !از نورخورشید را عبور می داد.به هر حال او هرگز نتوانست پانلی با مقاومت قابل قبول برای تحمل بار باد یا باران را بسازد که بتواند رویایش را محقق کند.
2– بتن با قابلیت عبور نور بالا
این متریال در سال 2001 توسط یک معمار مجار به نام «آرون لاسونسزی» اختراع شد و به ثبت رسید. این معمار زمانیکه در سن 27 سالگی در کالج سلطنتی هنر های زیبای استکهلم مشغول به تحصیل بود این ایده را بیان کرد و در سال 2004 شرکت خود را با نام لایتراکان تاسیس کرد و با توجه به نیاز و تمایل جامعه امروز به استفاده از مصالح جدید ساختمانی، از سال 2006 با شرکت های بزرگ صنعتی به توافق رسیده و تولید انبوه آن به زودی آغاز خواهد شد.
لایتراکان ،Litracon (Light Transmitting Concrete ) ، بتن عبور دهنده نور، امروزه به عنوان یک متریال ساختمانی جدید با قابلیت استفاده بالا مطرح است. این متریال ترکیبی از (1)فیبرهای نوری و (2)ذرات بتن است و می تواند به عنوان بلوک ها و یا پانل های پیش ساخته ساختمانی مورد استفاده قرار گیرد. فیبر ها بخاطر اندازه کوچکشان با بتن مخلوط شده و ترکیبی از یک متریال دانه بندی شده را تشکیل می دهند. به این ترتیب نتیجه کار صرفا ترکیب دو متریال شیشه و بتن نیست، بلکه یک متریال جدید سوم که از لحاظ ساختار درونی و همچنین سطوح بیرونی کامل همگن است، به دست می آید.
فیبر های شیشه باعث نفوذ نور به داخل بلوک ها می شوند. جالب ترین حالت این پدیده نمایش سایه ها در وجه مقابل ضلع نور خورده است. همچنین رنگ نوری که از پشت این بتن دیده می شود ثابت است به عنوان مثال اگر نور سبز به پشت بلوک بتابد در جلوی آن سایه ها سبز دیده می شوند. هزاران فیبر شیشه ای نوری به صورت موازی کنار هم بین دو وجه اصلی بلوک بتنی قرار می گیرند. نسبت فیبر ها بسیار کم و حدود 4 درصد کل میزان بلوک ها است. علاوه بر این فیبر ها بخاطر اندازه کوچکشان با بتن مخلوط شده و تبدیل به یک جزء ساختاری می شوند بنابر این سطح بیرونی بتن همگن و یکنواخت باقی می ماند. در تئوری، ساختار یک دیوار ساخته شده با بتن عبور دهنده نور، می تواند تا چند متر ضخامت داشته باشد زیرا فیبر ها تا 20متر بدون از دست دادن نور عمل می کنند و در دیواری با این ضخامت باز هم عبور نور وجود دارد.
ساختارهای باربر هم می‌توانند از این بلوک‌ها ساخته شوند. زیرا فیبر های شیشه ای هیچ تاثیر منفی روی مقاومت بتن ندارند. بلوکها می توانند در اندازه ها ی متنوع و با عایق حرارتی خاص نصب شده روی آنها تولید شوند.

بتن شفاف

بتن شفاف

بتن شفاف

بتن شفاف

 

 

 

 

 

طراحی نمای ساختمان در کرمانشاه

منزل افشاریان در زمینی به مساحت ۳۱۲ متر مربع در سه طبقه بنا شده است.این منزل زیبا برای یک زوج کرمانشاهی و دختر و پسر کوچکشان طراحی شده است.

02

 

منازل مسکونی طراحی شده توسط معماران ، با یک دید خاص ، در تولیدات هنری و فرهنگی دسته بندی شده است. بنابراین ، از لحاظ مورفولوژی ممکن است با نقاشی واقعی، انتزاعی و مفهومی و یا حتی داستانی عاشقانه مقایسه شود.منزل افشاریان در زمینی به مساحت ۳۱۲ متر مربع در سه طبقه بنا شده است.این منزل زیبا برای یک زوج کرمانشاهی و دختر و پسر کوچکشان طراحی شده است.

03

 

از آنجا که این زوج آینده فرزندانشان را مد نظر قرار داده بودند در نظر داشتند تا این پروژه پس از بهره برداری قابلیت تبدیل به یک آپارتمان را داشته باشد.این تقاضا نیازمند طراحی نمایی با خصوصیات انعطاف پذیر بود.این خواسته مشتری باعث ایجاد چالشی مهندسی برای طراحان بود زیرا آنها باید ساختمان را در دو تکه جدا و در عین حال پیوسته طراحی می کردند طوری که در طول زمان قابل استفاده باشد.

04

 

09

 

در نمای این ساختمان از چوب و آجر استفاد شده تا با محیط زیست محل احداث خود هماهنگ باشد.

05

 

مشخصات پروژه :

نام پروژه : خانه افشاریان

مکان : ایران-کرمانشاه

معمار : Rena Design (رضا نجفیان)

تیم طراحی : مریم نجفیان, مریم غلامی, محمدحسین حمزه لویی, صدف دیلمی, مینا نظم جو

فاز ۲ : مریم غلامی

ساخت : افشاریان

سازه : علی نقوی

تاسیسات الیکتریکی: بهروز فقیه فرد

تاسیسات مکانیکی : امیرعلی اکبرنژاد

مساحت : ۶۰۰ متر مربع

پایان کار : February 2013

مدت زمان اجرا : ۱۷ ماه

نوع ساختمان : مسکونی

کار فرما : دکتر ماندانا افشاریان

جوایز : لوح تقدیر جشنواره ، در جایزه بزرگ معمار سال در رده مسکونی ۲۰۱۴

06

07

08

 

طراحی ویلایی مدرن با نورپردازی بسیارعالی

خانه “بوانداین” ویلایی مدرن و زیباست که در مساحت ۵٠٠ متر مربع ساخته شده است و در کشور استرالیا قرار دارد، طراحی و ساخت خانه “بوانداین” در سال ٢٠١۴ توسط گروه معماری “اس وی ام استودیو” انجام شده است؛
سایت ویلا ٧١۴ متر مربع است و ویلا بر روی دامنه ای با شیب نسبتا زیاد قرار گرفته است، به همین خاطر شاهد ترکیب حجم با توپوگرافی هستیم که به خوبی شکل گرفته است و به ایجاد سیرکولاسیون پیچیده و فضاهای متنوع کمک کرده است…

01

02

03

سعی معمار ایجاد فضاهای داخلی پر از نور، روشن و با ارتباط قوی با فضای خارج بوده است اما با توجه به بافت متراکم اطراف و همسایگی چسبیده به سایت و با در نظر گرفتن حفظ حریم خصوصی، ایجاد چنین فضایی کمی مشکل است، به همین خاطر در بخش هایی که با همسایگی تداخل دارد از نور گیرهای سقفی و گاها سقف باز و بدون پوشش استفاده شده است که در کنار نور طبیعی، ارتباط قوی و بسیار خوبی با آسمان ایجاد کرده است که به زیبایی فضاهای داخلی ویلا افزوده است…

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

متریال و مبلمان استفاده شده مدرن و اغلب با تونالیته رنگهای روشن هستند و در ترکیب با نورپردازی بسیار خوبی که در فضاهای داخلی و خارجی انجام شده است، فضایی مدرن، روشن و با هماهنگی و هارمونی خوب را شکل داده اند تا درکنار خلاقیت هایی که با توجه به محدودیت های سایت بروز کرده اند ، شاهد پروژه ای موفق باشیم…

17

18

19

20

21

22

 

 

طراحی داخلی خاص مطب دندانپزشکی 25 میلیمتر

“مایلم فضای کلینیک کاملا خاص و دلنشین باشد”؛ این گزاره توصیفی بود که کلیاتی از انتظارات مورد نظر دکتر مشکوه را برای ما، به عنوان طراحان فضای داخلی روشن می‌کرد. کلینیک در فضایی به مساحت ۱۵۰ مترمربع، در ساختمانی با کاربری اداری، در خیابان شریعتی تهران واقع شده بود و فضای متداول و نسبتاً خشک آن، کارفرما را ترغیب می‌کرد که در صدد تغییر حس فضایی و طراحی معماری داخل آن برآید.

01

02

مطب دکتر مشکوه مانند تونل خالی از روزنی در جداره‌ها بود که تنها از دو سوی خود گشایش می‌یافت. جمع‌بندی نظرات کارفرما و نتایج حاصل از بررسی ویژگی‌ها و شرایط فضایی موجب شد دریافت نور و تامین تهویه، به عنوان قوی‌ترین نیازهای آسایشی کاربران فضا، ایده اصلی و اساس شکل‌گیری فرم پروژه شود. در واقع، فرآیند تولید فرم از آن جا آغاز شد که سطحی با دو خط تا، به مکعبی با سه وجه تبدیل شده و درون تونل موجود قرار گیرد. این جعبه یو شکل، به دلیل دو وجه نداشته شرقی و غربی، گذری برای عبور نور و جریان هوا شده و باعث شد قانونی برای تمام دیوارهایی که در مسیر آن قرار می‌گرفت، وضع شود: “دیوارهای موازی بازشوها باید شفاف باشند”. شفافیت اولین مولفه‌ای است که هر کاربر، با قرار گرفتن در این کلینیک حس می‌کند، چرا که از هر نقطه که ایستاده باشد، به بیشتر فضاها دید دارد.

03

04

جعبه در تمام مسیر خود، به دلیل هندسه زمین، در امتداد یک خط مستقیم حرکت نکرده و شکستی مورب می‌یابد که اثر آن در بدنه، به آب‌نما و در کف، به پله تبدیل می‌شود. در سقف نیز، پوسته شکاف می‌خورد تا نور مصنوعی فضا را تامین کند؛ این شکاف در امتداد حرکت نور روز، از بیرون به درون است. در نقطه شکست جعبه، سقف و کف تغییر جهت داده و با انحراف هندسه هم‌سو می‌شوند. هندسه فضاهای مورد نیاز کلینیک، مانند اتاق‌های پزشکان، فضاهای پشتیبانی مرتبط، مانند سی‌اس‌آر و اُپی‌جی و بخش‌های خدماتی، بر اساس حرکت‌های فرم کلی شکل گرفته‌اند.

 

05

ایده فرمی این پروژه، طراح را به آن سو می‌برد که هر سه وجه جعبه از یک جنس باشند که در این پروژه، با توجه به خواسته کارفرما مبنی بر گرم بودن فضا و نیز قابلیت برش آسان با هزینه مناسب، ام‌دی‌اف برای آن در نظر گرفته شد. مدول حرکت این صفحات، بر اساس ضخامت ام‌دی‌اف (حدود ۱ اینچ) تعریف شده و راستای برش‌ها، برای تشدید کردن طولی بودن تونل نور، در راستای شرقی ـ غربی قرار گرفته‌اند. حرکت هر صفحه بر صفحه دیگر، بر اساس اصول زیباشناسی تعریف شده در فرآیند طراحی است، به طوری که تا حد امکان بتواند مبلمان و نیازهای فضایی، مانند کانال کولر، آب‌نما و صندلی نشیمن را در خود جای دهد.

06

07

25_mm_Dentistry_in_mihanbana (8)

۲۵ میلیمتری
معمار: دفتر طراحی زِما (رضا مفاخر)
موقعیت: تهران، ایران
تاریخ: ۱۳۹۱
مساحت: ۱۵۰ مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: آقای دکتر مشکوه
همکاران طراحی: فروزان وحدتی، سهیلا ابراهیمی، هاشم بابایی، تینا رکنی، محمد امینیان
همکاران اجرایی: هاشم بابایی، شرکت آپادانا تک، شرکت اکباتان
عکس: پرهام تقی‌اف

08 09 10

طراحی زیبای پارک تکنولوژی

در طول تاریخ بسیاری از فضاها با کاربری های قدیمی، منسوخ شده اند و بسیار از فضاها با کاربری های جدید همراه با تحولات و پیشرفت های علمی، ساخته شده اند، شاید یکی از مدرن ترین نمونه بناهایی که با کاربری جدید در چند دهه اخیر ظهور کرده است، پارک های علمی و فناوری است که تاریخچه آن به دهه ١٩۶٠ میلادی برمیگردد که برای اولین بار در امریکا طراحی و ساخته شد، با پیشرفت هایی که در قرن اخیر در زمینه های علمی و تکنولوژی به وجود آمد و گسترش تحصیلات آکادمیک در کشورهای مختلف دنیا و ورود دانش آموختگان دانشگاهی به بازار کار، همیشه حلقه مفقوده ای میان علم و صنعت وجود داشته است که بتواند این دو را به یکدیگر پیوند دهد و از نوآوری های علمی در صنعت به بهترین شکل استفاده کند، پارک های فناوری با همین رویکرد به وجود آمدند تا تحقیقات، نوآوری ها و تکنولوژی های جدید را که از سوی متخصصان دانشگاهی عرضه میشود با صنعت پیوند داده و موجب افزایش ثروت، کارآفرینی و پیشرفت در جامعه شوند؛
“پارک فناوری (تکنولوژی) ابیدوس” نیز یکی از همین نمونه هاست که بین سال های ٢٠١٠ تا ٢٠١۴ در شهر کوچکی در شمال شهر لیسبون پرتغال توسط گروه معماری “جورج میلها” طراحی و ساخته شده است…
حجم پروژه، بسیار ساده و از ترکیب بتن، فلز و شیشه شکل گرفته است و با توجه به توپوگرافی زمین، طراحی به گونه ای بوده است که حجم بر روی توپوگرافی سوار شود و با توجه به فرم فریم مانند خود، محوطه وسیعی را در میان خود ایجاد کند که بیشتر کاربری عمومی دارد، البته چنین فضاهای عمومی که در میان مراکز علمی و تحقیقاتی ایجاد میشود کاملا مرسوم است و ارتباط بخش های مختلف را نیز تسهیل میکند…

 

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10 11

12

13

14

15 16

17

18

19

طراحی مینیمالیستی پناهگاه VIPP

پناهگاه Vipp یک ساختمان مفهومی پیش ساحته مینیمالیستی است که در کپنهاگ واقع شده است که توسط شرکت معماری Vipp دانمارکطراحی شده است. ان پروژهبه صورت یک آبجکت فلزی ۵۵ مترمربعی است که در چشم انداز برهنه یک جنگل و دریاچه واقع شده است. خصوصیت اصلی رنگ و فرم این کار با رویکرد سکوت شکل گرفته است. روند شکل گیری این ساختمان به وسیله کاراکتر آرامش و روشنایی شکل گرفته است. از ویژگی های بارز در طراحی این پناهگاه می توان به معانی زندگی عمومی، و نیاز اولیه به یک سقف بالای سر در طبیعت بکر و ساکت اشاره کرد.همچنین بازگشت به طبیعت را می توان از دیگر توابع طراحی این پروژه نام برد. هدف اول ا طراحی چنین پروژه ای طراحی یک خانه بوده است.اما این شرکت تصمیم به طراحی تلفیقی از یک محیط کار آرامشبخش و خانه را در برنامه کاری خود قرار داده است.چنین کانسپتی با توجه به عنصر صنعتی ترکیبی (Hybrid) مطرح شده است.

01  03 04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

طراحی نمای بانک Nakaaoki، متفاوت و غیره منتظره

01
وقتی به تصویر بالا نگاه می کتید، هر مکانی را در ذهن تصور خواهید کرد به جز اینکه اینجا یکی از شعب بانک Nakaaoki است. شاید در نگاه اول مهدکودک و یا حتی یک ساختمان مسکونی را حدس بزنید اما اینجا، یک بانک است که قرار است با نمای متفاوت خود، به برندسازی این بانک کمک کند. نمایی که از باکس هایی در چهار سطح ساخته شده است و کاری از گروه  معماری Emmanuelle Moureaux Architecture می باشد.
شاید نمای رنگارنگ، برای ساختمان تجاری اداری مناسب به نظر نرسد، اما گروه معماری Emmanuelle، که طراحی نمای شعب بانک Nakaaoki در کشور ژاپن را بر عهده دارد، این طرح را اجرا نموده اند و منظور خاص آنها از این طراحی، استفاده از تفاوت در طرح برای کمک به برندینگ این بانک می باشد. البته نمای سایر شعب این بانک به این شکل نیست و هر کدام از نماها از طراحی خاص خود بهره می برد که هر کدام، مفهوم خود را به همراه خواهند داشت.

باکس های تعبیه شده در  نمای این ساختمان در چهار ارتفاع متفاوت نسبت به سطح قرار دارند.
در طراحی داخلی این شعبه ی بانک، نیز به مانند نما، از طرحی غیرمتعارف و رنگارنگ استفاده شده است. نظر شما راجع به این طرح چیست؟

02

03

04

05

06

07

دنس پلاس سنت پترزبورگ؛ حجمی نامتعارف از یو ان استودیو

دنس پلاس (تالار رقص) ، سن پترزبورگ طرح دفتر معماری UNStudio در مســابقه ای که برای طراحی تالار رقصی در میدانی به مساحت 21000 متر مــــربع در مرکز تاریخی سن پتـرزبورگ برگزار شده بود ، به عنوان طرح برتر انتخــاب شد . از میان چهار طــرح ارائه شده در مســابقه (jean nouvel, UNStudio, snøhetta & zao) طرح دفتر معماری UNStudio از طرف هیئت داوران برگزیده شد . در طراحی این مجتمع ، اولین موضوعی که مد نظر قرار گرفته است ، زمینه و کاربرد شهری داشتن است . مجتمع دنس پلاس در این میدان به گونه ای قرار گرفته است که محدودیتی جهت پیدایی ساختمان های همجوار خود ایجاد نمی کند و از خیابان اصلی ساختمان ها به خوبی قابل مشاهده هستند .
ساختمان های اطراف دنس پلاس همانند قابی زیبا این ساختمان را در بر گرفته اند . فرم نمای ساختمان در قسمت ورودی اصلی به سمت داخل کشیده شده است که این خود علاوه بر زیبایی ، تأکیدی بر قسمت ورودی است . فرم ساختمان در نمای خارجی ، پلان و نماهای داخلی به زیبایی از هنر رقص الهام گرفته شده که پویایی و سرزندگی این مجتمع را به نمایش می گذارد .
طرح دفتر معماری UNStudio برای دنس پلاس ، مجتمعی پویا و جذاب با دو تالار رقص می باشد که گنجایش 1300 نفر را دارد (تالار اصلی 1000 نفر ، و تالار کوچکتر 300 نفر) . در جداره های خارجی ساختمان از پانل های فلزی مجوف استفاده شده است که از منظر شهری و ساختمان های اطراف به وضوح یک جسم شفاف نشان داده می شود . این پانل های فلزی مجوف ، ساختمان های اطراف دنس پلاس را در خود منعکس می کنند و باعث می شوند که این ساختمان به زیبایی با ساختمان های همجوار خود ترکیب شود .
قرار گرفتن دنس پلاس در میان ساختمان های مجاور خود با رعایت فاصله و استفاده از پانل های فلزی مجوف که باعث منعکس شدن ساختمان های اطراف می شوند تأکیدی است بر احترام به مرکز تاریخی سن پترزبورگ که موجب یکپارچگی و همزیستی این ساختمان با محیط اطراف شده است . سرسرای اصلی ، یک فضای وسیع و مرتفع است که دارای مسیرهای گردشی متعددی می باشد . بالکن های درون سرسرا به گونه ای طراحی شده اند که هنر را رقص را تداعی می کنند .

01

02

04

05

06

07

08

09

10

11

پردیس سینمایی پارک ملت

مکان پروژه : ایران , تهران
طراح : رضا دانشمیر
سال : 1387
مساحت پروژه : 6000 مترمربع
زیربنا پروژه : 15000 مترمربع
پردیس سینمایی پارک ملت که رتبه نخست ساختمان‌های عمومی جایزه معمار 1387 و همچنین عنوان پروژه منتخب در فستیوال 2009 بارسلونا را به خود اختصاص داده است. معمار این ساختمان، رضا دانشمیر،دانش‌آموخته دانشگاه علم و صنعت در سال 1370 است که از سال 1383 به همراه همسرش کاترین اسپریدونف، مهندسان مشاور حرکت سیال را تأسیس کرده و در کارهایش همواره بر ارائه آثاری مبتنی بر یک ایده مشخص تأکید ورزیده است.
مولفه های شهری :
پروژۀ مجموعۀ پردیس سینما گالری ملت، در محدودۀ منطقۀ 3 شهرداری تهران و در زمینی کشیده و نامعین به مساحت 6000 متر مربع ،در منتهی الیه جنوب غربی پارک ملت طرح و اجرا گردیده است. این مجموعه با توجه به استقرار در محوطۀ پارک از کلیۀ مزایای آن به عنوان محوطه بهره مند است. در بررسی های صورت گرفته در خصوص پارک های شهر تهران، پارک ملت با توجه به مؤلفه های برنامه ریزی شهری به عنوان پارکی با عملکرد شهری و با حوزۀ نفوذ بسیار وسیع شناخته می شود. ضمن آنکه از نظر کارکردهای آموزشی و پژوهشی تخصصی، می تواند دارای عملکردهای خاص نیز در حد حوزۀ نفوذ شهری باشد. بنابراین احداث این پروژه نه تنها ضرورت منطقه ای را که با توجه به وسعت و جمعیت آن دارای کمبودهای شدید فضاهای فرهنگی و سینمایی است، برطرف می نماید بلکه حوزۀ نفوذ آن کل شهر را متأثر می سازد. این مجموعه از سمت شمال و شرق به محوطۀ پارک و از سمت جنوب به بزرگراه نیایش و از غرب به محوطۀ مجموعه ورزشی انقلاب محدود می شود.

01

02

04