نوشته‌ها

رستوران Diaoye Niunan ، شرکت طراحی بین المللی Golucci، چین

رستورانی با صندلیهای معلق و پوشیده از مه

در اوائل سال 2015،شرکت طراحی بین المللی Golucci،طراحی داخلی رستوران Diaoye Niunan در پکن چین را به عهده گرفتند.نکته جالب توجه این رستوران،میزهایی است که مهمانان برروی سکوهای به ظاهر معلق به دور آن می نشینند و تمامی مسیرهای ارتباطی آن با مه غلیظی پوشانده شده است ،به گونه ای که این حس تعلیق را تشدید می کند.این رستوران در امتداد یکی از دیوارهای خود،دارای میز و صندلیهای سنتی نیز می باشد.

1

طراحی داخلی رستوران

3

طراحی داخلی رستوران

4

طراحی داخلی رستوران

5

طراحی داخلی رستوران

6

طراحی داخلی رستوران

 

ایستگاه راه آهن شرق Hangzhou ، اثر تیم طراحی CSADI ، چین

مکان اجرا پروژه : Hangzhou, Zhejiang, China
سال : 2014
مشاور طرح(معمار) : CSADI
همکاران طراحی : Peihuang Yuan, Chunfang Li, Li Wang, Guangping Qi, Nan Wang, Xin Fang
کارفرما : China/Hangzhou Jianggan area east new town Centre
طراح سازه : Ting Li,Deliang Zhou, Dengwu Cao, Wei zhang,Yi Qian
زیربنا پروژه : 321020 مترمربع
عکس : Zheng Shi

معماران طرح : CSADI Third Design Department

 

ایستگاه راه آهن شرقی Hangzhou (هانگزو) ، توسط تیم طراحی معماری CSADI در سال 2014 طراحی و اجرا گردیده است .این ایستگاه مدرن ، به گفته معمار پروژه ، یکی از بزرگترین مراکز حمل و نقل عظیم و سه بعدی در چین می باشد . این ایستگاه عظیم حمل نقلی ،تامین کننده چندین سرویس حمل و نقلی دیگر از جمله راه آهن ، حمل و نقل زیرزمینی ، اتوبوس ، تاکسی و غیره نیز می باشد .

1

نمای خارجی ایستگاه راه آهن

 

فرم طرح ایستگاه ، هوشمندانه منعکس کننده معنای شهر هانگزو  “the Qiantang bore”  با استفاده از متریال و ساختار فلز می باشد . طرح ایستگاه ،نشان دهنده روح و ماهیت شهر و منطقه واقع شده در آن می باشد و تمامی عناصر و احجام بازگوکننده بزرگی ، ظرافت و خوانایی می باشند .

2

فضای خارجی ایستگاه راه آهن

 

4

فضای خارجی ایستگاه راه آهن

ترکیب کاملی از فرم های معماری ، فضاها و سبک ساختار نشان از بی نظیر و فکرشده بودن کلیت و اجزا این ساختار عطیم دارد . سقف و پوشش فضای ایستگاه دارای گستردگی حدود 280 متر از جنوب تا شمال بوده و در قسمت مرکزی که حس پویایی و دینامیک بیشتری دارد ،به صورت یکسره و طول 81 متر طراحی و اجرا گردیده است .

این ایستگاه عظیم ، توانسته با راهکار های اعمال شده، عنوان ایده ایستگاه سبز پایدار را جهت صرفه جویی در انرژی و تاثیرات آن بر جامعه داشته باشد . طراحی مواردی چون ، سقف ها و سایبان های باز شوی متحرک، سیستم های تهویه طبیعی با توجه به میزان حرارت ، استفاده از سیستم زمین گرمایی  ،لحاظ سیستم های فتوولتائیک و سلول های خورشیدی با مساحتی در حدود 79 هزار مترمربع و ظرفیت تولید 10.04 MWP و . . .این مجموعه را حائز چنین عنوانی نموده است.

5

فضای خارجی ایستگاه راه آهن

 

6

فضای داخلی ایستگاه راه آهن

7

فضای داخلی ایستگاه راه آهن

8

فضای داخلی ایستگاه راه آهن

9

فضای داخلی ایستگاه راه آهن

10

فضای داخلی ایستگاه راه آهن

11

فضای داخلی ایستگاه راه آهن

12

پلان ایستگاه راه آهن

13

پلان ایستگاه راه آهن

15

مقطع ایستگاه راه آهن

14

مقطع ایستگاه راه آهن

 

استادیوم ورزشی Zhoushan ، اثر تیم معماری John Curran ، چین

مکان اجرا پروژه : Zhoushan, Zhejiang, China
سال : 2015
مشاور طرح(معمار) : John Curran Architects
همکاران طراحی : John Curran, Calvin Lim, Zhu Dan, AdelinaPopescu, Simone Casati
کارفرما : ZhoushanPutuo District Government
طراح سازه : Baosteel Group
عکس : Yu Jinsong

هدایت تیم طراحی : John Curran

طراح داخلی : Simone Casati

 

به گفته معمار پروژه ، از زمان تکمیل و ساخت Yepaidang در سال 2010 ، حدود 70 رستوران و  مجموعه غذاهای دریایی در امتداد قسمت جنوبی خط ساحلی Zhoushan ساخته شده است و با توجه به بیش از 2 میلیون بازدید کننده در سال ، John Curran اقدام به همکاری با مسئولین حکومتی منطقه Zhoushan ، برای بازسازی تعدادی از پروژه های کلیدی پراکنده در سراسر مجموعه جزایرگرفت، اکنون نیز وی به عنوان طراح اصلی تیم طراحی John Curran Architects  در حال ایفای نقش می باشد .

2

استادیوم ورزشی Zhoushan

 

به گفته طراح پروژه، این تغییرات در پاسخ به نیاز ها و خواسته های جامعه ای در حال تغییر و پویا ،با جمعیت حدود یک میلیون نفر و جمعیت مهاجر حدود 300 هزار نفر در سال می باشد . این طرح بازسازی استادیوم ورزشی و بهسازی ساختار قدیم پروژه،نشان دهنده یک رویکرد جدید برای به حداقل رساندن اثرات تحولات جامعه می باشد .

3

نمای بیرونی استادیوم ورزشی Zhoushan

5

نمای بیرونی استادیوم ورزشی Zhoushan

4

شیت استادیوم ورزشی Zhoushan

6

دیتیل استادیوم ورزشی Zhoushan

7

نمای بیرونی استادیوم ورزشی Zhoushan

8

فضای داخلی استادیوم ورزشی Zhoushan

9

نمای بیرونی استادیوم ورزشی Zhoushan

10

دیتیل استادیوم ورزشی Zhoushan

11

شیت دسترسی ها

12

سایت پلان

13

پلان

 

پردیس و کالج Liyuan اثر تیم معماری Minax ،چین

مکان اجرا پروژه : Wuxi, China
سال : 2015
مشاور طرح(معمار) : Minax Architects
همکاران طراحی : Lu Zhigang, Huang Yanbing, Cai Shumin, Fu Fei, Tang Zheren
طراح منظر : Minax Architects
کارفرما : Wuxi Binhu District Bureau of Education
طراح سازه : Shanghai construction design and research institute co., Ltd
تاسیسات الکتریکی : Shanghai construction design and research institute co., Ltd
تاسیسات مکانیکی : Shanghai construction design and research institute co., Ltd
زیربنا پروژه : 40800 مترمربع
عکس : Su Shengliang

 

پردیس و کالج تحصیلی Liyuan ، یکی از زیباترین و مدرن ترین مراکز تحصیلی در سال های اخیر می باشد.مسئولیت طراحی این پروژه عظیم، با تیم معماری  Minax Architects می باشد ،که در سال جاری (2015) اجرا شده است . سایت پروژه در مرکز شهر Wuxi ، چین  قرار گرفته است .سایت به دوقسمت تقسیم می گردد ، بخشی از آن در قسمت جنوبی رودخانه و بخش دیگر در قسمت شمالی رودخانه واقع شده است .این پردیس دانشگاهی، یک سازمان فضایی خلاق می باشد، که دارای 6 ساختمان زیر مجموعه و با عملکرد های متفاوت می باشد.

ارتباط اصلی مابین فضاهای شمالی و جنوبی توسط کریدوری به مثابه یک روبان و در تراز طبقه دوم صورت می گیرد . این کریدور به لحاظ بصری ارتباط مابین دو محدوده و نیز شکل کلی طرح و خط خارجی پلان را مشخص می نماید . این راهرو و کریدور ، که به صورت طولانی و پیچ دار در سراسر پروژه وجود دارد، ایده کلی طرح را شکل می دهد و به واسطه حرکت آن و تغییر مقیاس مقطع آن در مسیر ، سبب خلق فضاهایی با پویایی و عملکرد های متفاوت شده و پویایی خاصی به فضاهای جانمایی شده در مسیر می بخشد .

الگوی طراحی حجم پروژه ،برگرفته از امواج آب است و در عین حال صاف بودن و پویا بودن آن ، سبب خلق فضایی آرامش بخش می گردد .حیاط مرکزی پروژه ،توسط کریدوری که در بالا ذکر کردیم ،  شکل  گرفته و نیز شیوه آرایش و فرم دهی به احجام سبب ایجاد و خلق مناظری متنوع شده که نتیجه تعامل توده طرح و سایت پروژه می باشد .

2

فضای خارجی

3

فضای خارجی

4

فضای خارجی

5

فضای خارجی

6

فضای خارجی

7

فضای خارجی

8

فضای خارجی

9

فضای داخلی

10

فضای داخلی

11

فضای داخلی

12

فضای داخلی

 

22

طبقات

23

پلان

24

پلان

25

پلان

26

پلان

27

مقطع – نما

 

هتل کنراد پکن / Beijing Conrad Hotel

مکان: پکن، چین

طراح: شرکت معماری مد MAD

سال ساخت: 2013

شرکت معماری مد، با آنکه طرح هتل کنراد را در راستای استاندار های نما، تقسیم ها و خیابان بندی های شهری برنامه ریزی کرده است در عین حال نگاهی نوآورانه و متفاوت از دیگر ساختار های معمول شهری در طرح این ساختمان داشته است.

این هتل پنج ستاره نقره ای سفید رنگ پلاتینیومی در نقطه بسیار شلوغی از شهر و در حلقه سوم خیابان CBD پکن، در منطقه ای بسیار مدرن بنا شده است. ایده نمای خارجی این ساختمان از شبکه عصبی انسان الهام گرفته شد است.

شبکه عصبی شکل نما به ساختار  مشبک فضای داخلی این ساختمان عکس العمل نشان میدهد. این منظره رگ های سینوسی را که به سمت آسمان در حال حرکت است برای بیننده تداعی میکند. شرکت مد تلاش کرده است با طراحی این هتل سمبلی از جنب و جوش طبیعت در فضای شهری را به نمایش بگذارد و کمی از حس و حال یکدستی، استفاده بهینه از فضا و ساختار هماهنگ ساختمان ها بکاهد. در جنوب این ساختمان فضای طبیعی بی سر وصدایی به نام “پارک توانژیه هو” (Tuanjiehu Park) ساخته شده است که در فضای پر تردد و شلوغ خیابان CBD بسیار جلب توجه میکند.

به وجود آوردن فضایی مابین بهشت طبیعی و آرامش بخش توانژیه هو و فضای پر تلاطم شهری را میتوان یکی از اهداف مهم معماران شرکت مد توصیف کرد. جهش ناگهانی در فرم ظاهری این ساختمان ، یکنواختی کسل کننده نمای شهری این منطقه را شکسته و به آن انرژی و حس تازگی القا کرده است. بعضی از شهر وندان و رهگذران دائمی این منطقه، اظهار داشته اند که دیدن چنین ساختار های متفاوتی، افزایش حس امیدواری در فضای شهری را در پی داشته است و حتی بسیاری از مردم این منطقه جنب و جوش وفعالیت بیشتری پیدا کرده اند.

010638-10-bjsci_lobby(1)

فضای داخلی

130701002

فضای داخلی

Swimming Pool

فضای داخلی

con02

نمای خارجی

Executive Suite Living Room

فضای داخلی

Details15

متریال

PATRICK-SLOAN-ARCHITECT-BEIJING-CHINA_MAD-ARCH-CONRAD-08

هتل کنراد پکن

 

شهرک چینی، فراتر ازحد تصور از آب درآمد/استیون هال

ساختمان های تجاری – مسکونی شنگدو همه روزه پذیرای توریست ها و شهروندان چینی می باشند.

alef111

steven holl

شاهکار بدیع استیون هال در قسمت مرکزی شهر چنگدو (چین) که موضوع این گزارش را به خود اختصاص داده مجموعه ساختمان هایی هستند با اشکال هندسی متفاوت که می توان نام (بلوک های متخلخل) را به آنها نسبت داد.

ساختمان هایی با ورودی های شش پایی و نمایی از بتن سفید و شیشه. جالب است بدانید این پروژه ی 3.000.000 متر مربعی شکل،  هیبت خاص خود را از توزیع نور گرفته است! از آنجایی که حداقل نور خورشید را از زوایای هندسی خود به محیط پیرامونش منتقل میکند.

120512_-T5_-Looking-Northeast-T2-T3

Sliced Porosity Block – Steven Holl

همچنین مجسمه هایی با هدف یادآوری تاریخ در گوشه هایی از این شهرک مدرن قرار داده شده اند که از دیگر خلاقیت های «استیون هال» با همکاری معمار و هنرمند  مشهور «لبس وودز» و همچنین مجسمه ساز چینی «هان می لین» می باشد.

این بلوک های متخلخل برای تامین گرما و سرمای مورد نیاز خود در زمستان و تابستان از حدود 468 منبع زیر زمینی و همچنین حوضچه های میدانی که از آب بارانی بازگردانده شده پر میشوند بهره میبرند. این در حالی است که چمن ها و گل هایی که اطراف این برج ها را تزیین کرده اند نیز خنکی طبیعی را در ماه های داغ تابستان به محیط عرضه می کنند.

به کار بردن هوشمندانه ی تجهیزات کارآمد برای  مصرف صحیح انرژی، این پروژه ی عظیم را به سمت جوایزی همچون  LEED gold،در زمینه ی مدیریت منابع و انرژی، سوق داده است.

50f95feeb3fc4b590a000047_sliced-porosity-block-steven-holl-architects-por-hufton-crow_1358442204-sliced-porosity-block-027-893x1000

Sliced Porosity Block – Steven Holl

dhjdfh

Sliced Porosity Block – Steven Holl

dhdx

Sliced Porosity Block – Steven Holl

oct12_01_spaces

Sliced Porosity Block – Steven Holl

rr

سایت پلان

ruyrtfd

پروژه در حال اجرا

sddd

ورودیSliced Porosity Block

f

Sliced Porosity Block – Steven Holl

ff

Sliced Porosity Block – Steven Holl

hh

برش

sliced-porosity-4

Sliced Porosity Block – Steven Holl

sss

Sliced Porosity Block – Steven Holl

j

Sliced Porosity Block – Steven Holl

طراحی20شهرک-شهرک20چینی20(9)

Sliced Porosity Block – Steven Holl

طراحی شهرک-شهرک چینی (7)

Sliced Porosity Block – Steven Holl

AR Watermark Template

Sliced Porosity Block – Steven Holl

uy

Sliced Porosity Block – Steven Holl

t

Sliced Porosity Block – Steven Holl

موسیقی و ریتم در سایت مجسمه ای شکل

به محض اینکه بازدیدکنندگان وارد فضای مجسمه ای باغ درخت Myrtle می شوند، به وسیله ی بیش از 800 ستون که در یک سایت طراحی شده از سنگها و آب، شبیه درخت سبز شده اند احاطه میشوند.

معمار: Penda
موقعیت: جیانگ یانگ، چین
مساحت: 5000.0 مترمربع
سال: 2015
عکسها از: Xia Zhi
گروه طراحی: Dayong Sun, Chris Precht, Fei Tang Precht, Yongjian Huang, Zhonghua Tang, ChunLei Zhu, Junfeng Li, Runxin Tang
مترجم:زهرا ارکان

TheSoundwave_penda_01_Photos_(1)

The Soundwave / Penda

پندا اخیرأ اجرای سایت مجسمه ای شکلی را در شهر جیانگ یانگ چین به اتمام رسانده است که شامل بیش از 500 استیل رنگی سوراخ شده با ارتفاع های متفاوت می باشد.این مجسمه ها ورودی دروازه ی بزرگترین باغ درخت Myrtle (درخت حاره و همیشه بهار و در اصل بومی آسیای شرقی)در آسیا را نشان می دهند.موسیقی، ریتم و رقص در ترکیب با زمینهای اطراف پارامترهای اصلی شکل دادن به سایت هستند.

TheSoundwave_penda_01_Photos_(4)

The Soundwave / Penda

ریتم و موسیقی: 
به محض اینکه بازدیدکنندگان وارد فضای مجسمه ای باغ درخت Myrtle می شوند، به وسیله ی بیش از 800 ستون که در یک سایت طراحی شده از سنگها و آب، شبیه درخت سبز شده اند احاطه میشوند.
طبق تعریف گوته: معماری موسیقی جامد است، اجتماع ستونها لحظه ی انجماد موج صدا در حرکت را ارایه می دهند. شهر سرزنده و روشن، ریتم موسیقی و رنگ طبیعت در این لحظه منعکس می شوند.

TheSoundwave_penda_01_Photos_(6)

The Soundwave / Penda

رقص عمومی:
همانند بسیاری از میدانهای عمومی سراسر چین، این میدان در طول عصر به وسیله مردم بومی برای گروه های رقص استفاده می شود. هرکدام از این ستونها بصورت متقارن به سمت قسمت بالایی سوراخ شده اند و شامل قطعه های باریک LED  می باشند. این 500 میله (ستون) نور یا صاعقه ای را تولید می کند که به سیستم صدای میدان وصل است و بصورت کاملآ مستقیم بر روی حرکات داخل میدان واکنش نشان می دهد. موسیقی بلندتر، حرکتهای واضح تر و چراغانی درخشانتر میدان درنتیجه ی این واکنشها رخ می دهد.

TheSoundwave_penda_01_Photos_(16)

The Soundwave / Penda

درباره سایت (زمین)
این پروژه در جیانگ یانگ، چین واقع شده است. این میدان، مسیر ورودی به یک باغ بزرگ را نشان می دهد. همچنین زمینهای اطراف که از تپه ها و دره های ملایم شکل گرفته اند، این مجسمه ها را بصورت افقی به پس زمینه اش متصل می کنند.

در حالت عمودی، این 500 ستون رنگی برافراشته فضای اطراف را برش می دهند و بعنوان یک راهنمای بصری برای آن ناحیه عمل می کنند.

url

The Soundwave / Penda

 

چهار طیف مختلف از رنگ بنفش و ته رنگ پوشش گیاهی اطراف، بعنوان رنگبندی سایت بکار گرفته شده اند. میدان ایجاد شده بوسیله ی ستونها به بازدیدکنندگان این احساس را می دهد که بوسیله تنه درختان احاطه شده اند، از میان چوبها قدم می زنند،برای لحظه ای حتی سردرگم می شوند. آنها همچنین می توانند از میان بازشوهای ستونها برای راهنمایی بیشتر نگاه کنند که شبیه به راه رفتن در میان یک جنگل، فضاهای درون و یا بین میله ها از باریکی یک کوره راه تا یک منظقه وسیع تر و شفاف تر متفاوت هستند که به بازدید کنندگان و گروه های رقص محلی مجال گذراندن زمان در بین مجسمه ها را در طول روز و شب را فراهم می کند.

552ffc6ee58ece6d1d000006_the-soundwave-penda_thesoundwave_penda_01_photos_-5--530x321

The Soundwave / Penda

 

این میدان میتواند بعنوان یک فضای واسط بین شهر و زمینهای اطراف درنظر گرفته شود. اگر از فاصله ی دورتری به مجسمه ها نگاه شود،آنها شبیه به عکسی از یک شهر خط آسمان را به سمت خط افق سوراخ می کنند. اما زمانی که بازدیدکنندگان وارد میدان می شوند، رنگ ها و لامپ ها، آنها را از طریق یک مسیر حسی به سمت زمین طبیعی و باغ درختان Myrtle  دعوت می کند.
TheSoundwave_penda_04_plan_01

سایت پلان

نور و متریال
ستونها که ریتم مجسمه ها را شکل داده اند، بوسیله ی پنل های استیل سوراخ شده به رنگ بنفش روشن پوشیده شده اند. بواسطه یک فرایند الکترولیت انفعالی، پنل ها در یک حمام الکترولیت و الکتریسیته رنگ می شوند بصورتی که ویژگی های اصلی استیل حفظ شود و همچنین دربرابر پوسیدگی مقاوم گردند.

در طول روز، پنل ها محیط اطراف خود را منعکس می کنند و برای ایجاد ظاهری متفاوت و متغیر از مجسمه ها در طول روز، متناسب با حالت قرارگیری خورشید تغیییر شکل می دهند. بعلاوه برای درخشیدن با نور خیلی ضعیف صفحه های فلزی، ستونها در حوض های متفاوت آب قرار گرفته اند که انعکاس آب به بازی نور چراغ ها می افزاید. هنگام شب نیز چراغ های داخل میله ها تصویر تغییر شکل پیوسته ای از مجسمه ها را تولید میکنند که مستقیمأ به حرکات باردیدکنندگان داخل میدان واکنش نشان میدهند.

TheSoundwave_penda_01_Photos_(17)

تاثیر نور در معماری

TheSoundwave_penda_05_Model_(6)

تاثیر نور در معماری

section_AA

مقطعa-a

section_BB

مقطعb-b

TheSoundwave_penda_03_Diagram_04c

دیاگرام

TheSoundwave_penda_03_Diagram_05

دیاگرام

TheSoundwave_penda_03_Diagram_07

دیاگرام

TheSoundwave_penda_05_Model_(1)

ماکت

TheSoundwave_penda_05_Model_(4)

ماکت